Koperasi Wawasan Malaysia di Perlis

koperasi wawasan malaysia

Koperasi Wawasan Malaysia di Perlis

Pinjaman Peribadi Koperasi Kowamas Untuk Kakitangan Kerajaan Dan Penjawat Awam di negeri Perlis adalah produk dan perkhidmatan utama yang ditawarkan oleh Kowamas. Kami adalah Eksekutif Jualan yang telah dilantik oleh Koperasi Wawasan Malaysia Berhad dalam memasarkan produk Pembiayaan Peribadi Koperasi e-Wawasan.

Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas), (dahulunya dikenali sebagai Koperasi Lepan Kabu Berhad) telah ditubuhkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998. Penglibatan awal koperasi di masa itu adalah berkisar dalam perniagaan runcit di Kuala Krai dan Kota Bharu, Kelantan.

Pada penghujung 2007, sembilan (9) Ahli Lembaga baru telah dilantik untuk mengemudi jawatan-jawatan penting di dalam koperasi. Di bawah pengurusan Lembaga yang baru ini, Koperasi Wawasan Malaysia telah berjaya membentuk halatuju dalam mengembangkan dan mempelbagaikan perniagaannya sejajar dengan objektif untuk pembangunan ekonomi ahli-ahli di samping membantu kerajaan mencapai visi dan misi memacu pertumbuhan Malaysia sebagai negara maju.

Dengan menawarkan kadar keuntungan yang kompetitif, produk tersebut telah menjadi antara pilihan utama Kakitangan Kerajaan dan Penjawat Awam di negeri Perlis pada ketika ini bagi mendapatkan kemudahan Pinjaman Peribadi setelah permohonan mereka ditolak oleh bank.

Berikut adalah maklumat lengkap skim Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia:

1. Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan GLC Terpilih
  2. Berumur 19-60 Tahun
  3. Berjawatan Tetap dan telah berkhidmat minima 1 Tahun                                                                                 *Kontrak KEMAS dan Jabatan Perpaduan Negara (berkhidmat minima 5 tahun) layak memohon
  4. Minima gaji kasar (termasuk elaun tetap) untuk pemohon ialah sebanyak RM1500.00
  5. Pembiayaan sehingga RM 250,000.00
  6. Kelayakan sehingga 60% kelayakan potongan gaji tanpa mengambil kira komitmen luar slip gaji
  7. Tempoh Ansuran Maksima ialah 10 tahun
  8. Tanpa Penjamin
  9. Pembiayaan dilindungi oleh Takaful
  10. Bayaran Balik Pembiayaan melalui Biro Angkasa
  • Kami terima pemohon yang mempunyai rekod CCRIS termasuk CCRIS PTPTN dan AKPK
  • Terima pemohon yang disenarai hitam ( Ctos @ Blacklist ) dengan syarat :-
    • Ctos tidak melebihi Rm 30,000 pada 1 akaun @
    • Ctos tidak melebihi Rm 50,000 terkumpul pada 3 akaun
Berikut adalah jadual Ansuran Pinjaman e-Wawasan dengan kadar keuntungan sebanyak 5.85% untuk 10 tahun

jadual pinjaman kowamas

Talian : 011 – 393 12145
Atau Whatsapp Central Koperasi sekarang dengan klik terus gambar di bawah ini untuk menerima respon pantas dari kami.

BANNER PINJAMAN KOPERASI MALAYSIA

**Kadar pinjaman 3.88% / 4.38% akan ditawarkan kepada pemohon yang tidak mempunyai rekod Ccris, Ctos, Akpk dan Komitment luar tidak tinggi

Leave Comment