Panel Central Koperasi

Umum mengetahui, setiap koperasi yang menawarkan perkhidmatan atau kemudahan pembiayaan pinjaman peribadi kepada ahlinya mempunyai syarat kelayakan pinjaman yang berbeza-beza. Walaupun begitu, pinjaman peribadi koperasi masih lagi boleh menjadi instrumen atau alternatif terbaik yang ada untuk kakitangan kerajaan selain dari pinjaman peribadi bank tempatan.

 Hal ini Berlaku kerana, koperasi tidak mengenakan syarat yang ketat untuk mendapatkan kelulusan pinjaman peribadi koperasi berbanding bank tempatan. Secara tidak langsung menjadikan permintaan kepada produk pinjaman peribadi koperasi lebih tinggi berbanding pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh bank-bank terkemuka di Malaysia.

 Antara kelonggaran utama yang diberikan oleh koperasi kepada kakitanga kerajaan ialah :

  1. Tidak Kira Komitment Luar
  2. Terima pemohon yang mempunyai rekod Ccris atau AKPK
  3. Terima pemohon yang mempunyai rekod Ctos yang tidak melebihi RM 30,000.00

Ini adalah antara sebab utama permintaan kepada pinjaman peribadi koperasi lebih tinggi berbanding pinjaman peribadi bank terkemuka. Dengan kelonggaran yang diberikan oleh koperasi, pemohon dapat memanfaatkan sepenuhnya kemudahan yang disediakan oleh koperasi untuk memenuhi keperluan dan kehendak pemohon.

Hubungi kami segera untuk mendapatkan konsultasi pecuma berkaitan dengan pinjaman peribadi koperasi. Adalah kepakaran kami untuk padankan jumlah pinjaman yang sesuai dengan kelayakan dan keperluan anda. Konsultasi dan perkhidmatan kami adalah percuma sepenuhnya.

panel central koperasi

Maklumat Pakej Pinjaman Koperasi Ukhwah